ploigisih3
bottom.png
πρόγνωση καιρού από το weather.gr

1

Ώρες Γραφείων

Δευτέρα - Παρασκευή

08:30 π.μ. - 01:00 μ.μ.

Σάββατο - Κυριακή

Κλειστά

Εις πολλά έτη Δέσποτα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης με ομόφωνη απόφασή του από τον περασμένο Νοέμβριο αποφάσισε να τιμήσει το Σεπτό Ποιμενάρχη μας με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 ετών Αρχιερατείας στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης 1996 - 2016 και να τον ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη του Δήμου.

Σε μια σεμνή τελετή και μέσα σε έντονο συγκηνισιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή αυτή την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης, στο Γύθειο, παρουσία τοπικών αρχών αλλά και πλήθους Μανιατών που γέμιζαν ασφυκτικά τις αίθουσες του Κέντρου Πολιτισμού δείχνωντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους για τον Πνευματικό τους Πατέρα.

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υποδέχτηκε στην είσοδο του Κέντρου Πολιτισμού ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος με τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης π. Συμεών Λαμπρινάκο. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αλλά και ένστολοι Μανιάτες και Μανιάτισσες.

Με την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο αφιέρωμα που δημιουργήσαμε η ομάδα του githio-clickγια τα 20 έτη Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου. Ο χρόνος γύρισε 20 χρόνια πίσω καθώς στο βίντεο προβλήθηκαν πλάνα από τη χειροτονία του Σεβασμιωτάτου και την Ενθρόνισή του στο Γύθειο το 1996, όπως επίσης και από τα 20 έτη ποιμαντορίας του στην περιοχή μας. Για να δείτε το βίντεο αφιέρωμα πατήστε εδώ.

Για την προσωπικότητα και το έργο του στα 20 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο οποίος παρουσίασε το σύνολο σημαντικών δράσεων του Μητροπολίτη στη Μάνη.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μητσάκος ανέγνωσε την απόφαση της ανακήρυξης του Σεβασμιωτάτου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με το Δήμαρχο κ. Ανδρεάκο να παραδίδει στο Σεβασμιώτατο την τιμητική πλακέτα και το κλειδί της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε τόσο το Δήμαρχο όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο γι’ αυτή την τιμητική διάκριση και ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί τα έργα τους και να τους δίνει υγεία. Αναφέρθηκε στην άρνηση του να δεχτεί αυτή την τιμή και την επιμονή του κ. Δημάρχου για την πραγματοποίηση αυτής της τελετής. Εξήγησε την αγάπη που έδειξε και δείχνει στη Μάνη αλλά και στους κατοίκους της. Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του ανέφερε πως θα αφιερώσει την τιμητική πλακέτα και το κλειδί της πόλης στη φρούραρχο της Μάνης και όλης της Λακωνίας, την Παναγία Γιάτσισσα, όπως έχει κάνει με όλες τις μέχρι τώρα τιμητικές διακρίσεις που έχει παραλάβει.

Σύντομους χαιρετισμούς με τους οποίους αναφέρθηκαν στο τιμώμενο πρόσωπο απηύθυναν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Φιλιππάκος και ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης Λακωνίας κ. Αποστολάκος. Κατά τη διάρκεια της τελετής διαβάστηκε και η μαντινάδα που συνέγραψε ο μπαρμπα Γιάννης Φατσέας από την Κρήτη :

«για τη τιμή που κάνατε εις τον Μητροπολίτη ο μπάρμπα Γιάννης σας τιμά και ολόκληρη η Κρήτη τιμάτε και σεβόσαστε τον άξιο Ιεράρχη στο πρόσωπό του σεβασμό πάντοτε θα υπάρχει θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο της Μάνης σ΄ όλους τους συνεργάτες του στέλνει ο μπάρμπα Γιάννη»

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τραγούδια από την παιδική χορωδία των μαθητών των τριών Δημοτικών Σχολείων του Γυθείου υπο την καθοδήγηση της κα Δαρμή ενώ όλοι οι παριστάμενοι έψαλαν τη φήμη του Σεβασμιωτάτου και αναφώνησαν ΆΞΙΟΣ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. κ. Δαβάκης, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας κ. Νικολόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Φιλιππάκος, ο Εισαγγελέας Πλημελιοδικών και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Αδάμης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, ταξίαρχος κ. Μαρουδάς, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου «ΠΥΡΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣΤΡΗΣ» Αντιπύραρχος κ. Παπαμιχαήλ, ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης Λακωνίας κ. Αποστολάκος, ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καράμπελας, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης π. Συμεών Λαμπρινάκος με ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος Μανιατών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί οτι στην περιοδική έκθεση του Κέντρου Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης εκτίθονται αυτό το διάστημα αντικείμενα και πίνακες ζωγραφικής απο την προσωπική συλλογή του Σεβασμιωτάτου, τα οποία έχει δωρίσει στο ΚΠΑΜ.

Ευχαριστούμε θερμά τα sites: www.githio-click.gr για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού και τα συνεραζόμενα sites maninews και youknow.gr για την παραχώρηση του βίντεο με όλη την εκδήλωση.

Για να δείτε το βίντεο με όλη την τελετή πατήστε εδώ.

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

  • Δευτέρα 25 Ιουνίου

    Φεβρωνίας, Λογγίνου, Ορεντίου, Προκοπίου
  • Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 35 επισκέπτες