Εκτύπωση

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' κατά την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου παρέστη στις λατρευτικές συνάξεις σε Κόρινθο και Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και της Ιεράς Συνόδου αντίστοιχα.

Την παραμονή της εορτής παρέστη στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στην πάνδημη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων Παναγίας της «Παραμυθίας», του Αποστόλου Παύλου και των χαριτοβρύτων Λειψάνων των εν Κορινθία Αγίων, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ανήμερα της εορτής, το πρωί, συμμετείχε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέστηκε στον ως άνω Ιερό Ναό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στην Αθήνα, όπου συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.