Εκτύπωση

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου 2018 παρέστη στις λατρευτικές συνάξεις εορτασμού της Πολιούχου της Φοινικούντας, Παναγίας Τριχερούσας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, μαζί με τους Σεβ. Μητροπολίτες: Άρτης κ. Καλλίνικο, τον επιχώριο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομο.

Την παραμονή της εορτής ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού και κήρυξε το θείο λόγο, κάνοντας αναφορά στο θαυμαστό γεγονός ενθρονίσεως της Ιεράς Εικόνας της Τριχερούσας στη Φοινικούντα.

Ανήμερα της εορτής συλλειτούργησε μαζί με τους ως άνω αρχιερείς και έλαβε μέρος κατά τη λιτάνευση της Θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας, στα γραφικά σοκάκια της Μεσσηνιακής κωμόπολης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας και πλήθος κόσμου.

Κατά την επιστροφή ο Σεβ. Μητροπολίτης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την πόλη της Κορώνης, όπου προσκύνησαν στο προσκύνημα της Παναγίας της Ελεήστρας.