Slide background

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ', μετέβη το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου 2019, στην Αμαλιάδα, όπου συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες επι τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημων Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, πολιούχου της πόλης, κατόπιν τιμητικής προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού.

Την παραμονή της εορτής, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της πόλης τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και του Θεοφ. Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ'.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτηου Καισαριανής κ. Δανιήλ και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Ηλείας κ. Γερμανού.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου στους δρόμους της Αμαλιάδας με την συμμετοχή πλήθους πιστών, αλλά και τοπικών Αρχών.

Τέλος, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας,  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ', τέλεσε τρισάγιο πί του τάφου του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου, στη Φραγκαβίλλα Αμαλιάδος,συμαπαραστατούμενος υπό των ως άνω Αρχιερέων και παρουσία ιερέων, τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Μάνης Back To Top