Slide background

Με ιδιαίτερη έμφαση και την αρμόζουσα τιμή εορτάσθηκαν οι Τρείς Ιεράρχες, οι Οικουμενικοί Διδάσκαλοι και προστάτες της ελληνικής παιδείας και των γραμμάτων στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης.

Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Αρεόπολης, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για όλα τα σχολεία της Αρεόπολης. Όλα τα παιδιά μαζί απήγγειλαν το ΄΄Πιστεύω΄΄ και το ΄΄Πάτερ ημών΄΄ και αρκετά εξ’ αυτών κοινώνησαν. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μίλησε με παιδαγωγικό τρόπο για την μόρφωση και το ήθος που διέκρινε τους Τρείς Ιεράρχες. Σε όλα τα παιδιά διενεμήθη μια εικόνα των αγίων και ένα στυλό. Το παρόν στη Θεία Λειτουργία έδωσαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Παπαγιαννάκης, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Μαυροβούνι Γυθείου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκου, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, της πρ. Βουλευτού Λακωνίας κας Πατριανάκου και πλήθους κόσμου.

Την κυριώνυμο ημέρα, 30 Ιανουαρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου με τη συμμετοχή μαθητών/τριων του Α’ Δημοτικού Σχολείου της πόλης, εκπαιδευτικών και γονέων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του έφερε ζωντανά παραδείγματα γνώσης, αρετής και αγάπης από το βίο των Τριών Ιεραρχών, τονίζοντας οτι οι σοφοί αυτοί πατέρες μας, αποτελούν πρότυπα για την μαθητιώσα νεολαία.

Τέλος, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση - αφιέρωμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρδαμύλης. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Μάνης (Κατηχητικό Σχολείο Στούπας, Σεμινάρια Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής), ο Δήμος Δυτικής Μάνης (Δημοτική Φιλαρμονική), το Γυμνάσιο Καρδαμύλης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καρδαμύλης. Η εκδήλωση περιελάμβανε ύμνους και τραγούδια με χαρακτηριστικό τα κάλαντα των Τριών Ιεραρχών, ποιήματα, αφηγήσεις και παραδοσιακούς χορούς. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος μίλησε για τους πνευματικούς αγώνες των Τριών Ιεραρχών, αναφέροντας πολλά περιστατικά από την ζωή τους και κατέληξε υπογραμμίζοντας τον σύνδεσμο του ελληνισμού και του χριστιανισμού στη διδασκαλία των Τριών ΄΄φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος΄΄.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Μάνης Back To Top