Slide background

Το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη μετά του π. Συμεών Λαμπρινάκου, πρωτοσυγκέλλου, π. Νήφωνος Καρολεμέα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και λοιπών εκκλησιαστικών υπαλλήλων των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, στην ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης.

Τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του υπεδέχθη, μετά πλείστης χαράς και τιμής, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Μιλτιάδου, έλκων την καταγωγή από την Κύπρο και οι σεβαστοί αδελφοί και πατέρες της Μονής. Ακολούθησε ο Εσπερινός, στο τέλος του οποίου ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως αναφερθείς στον βίο του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και μάλιστα έκαμνε ειδική αναφορά στο Ευαγγέλιο, το οποίο έγραψε. Επίσης, ευχαρίστησε τον επιχώριο Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο για την ευλογία και άδεια της επισκέψεως αυτής και δώρισε ένα εγκόλπιο του στην Μονή. Ο Καθηγούμενος της Μονής, στη συνέχεια, λαβών τον λόγον ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης για την ευκαιρία αυτής της πνευματικής αναστροφής, από την γειτονική Μητρόπολη και προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα των Αγίων Τεσσαράκοντα και ένα τόμο με το ιστορικό της Μονής.

Στη συνέχεια, ο Σεβ. και η συνοδεία του, έτυχον ξεναγήσεως στη Μονή, όπου μάλιστα διαφυλλάσονται και τα οστά των αοιδίμων προκατόχων του Μητροπολιτών Γυθείου και Οιτύλου Παρθενίου Χρυσικάκη (+1885) και Παρθενίου Δημητρόπουλου (+1913) και αφού ψάλθηκε το ‘’αιωνία η μνήμη αυτών’’, παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα στην οποία ελέχθησαν πνευματικοί λόγοι.

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Μάνης Back To Top