Ο Μητροπολίτης Μάνης εόρτασε τον Άγιο Νεκτάριο

watermarked 399819579 1383109395950356 6760108910395677699 n

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ εόρτασε τον Άγιο Νεκτάριο, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, τον θαυματουργό, τον οποίο ιδιαίτερα ευλαβείται, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στην Καμάριζα Λαυρίου, προσκληθείς για την ιερά Πανήγυρι από τον επιχώριο Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.

Την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο, την δε κυριώνυμο ημέρα συλλειτούργησε μετά του Σεβ. Μεσογαίας και επίσης μίλησε για τον ενάρετο βίο του Αγίου Νεκταρίου.

Πλήθος προσκυνητών κατέκλησε τον ιστορικό Ι.Ναό, ενώ όλα τα της εορτής είχε ετοιμάσει κατά την δέουσα εκκλησιαστική τάξη ο προϊστάμενος του Προσκυνήματος αρχιμ. π. Βλάσιος Μακρής.

Συλλειτούργησαν επίσης ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής αρχιμ. π. Μιχαήλ Λιούμης, ο Αρχιερ. Επίτροπος Λαυρεωτικής αρχιμ. π. Κων/νος Συρίγος και άλλοι κληρικοί.

Τέλος, να αναφερθεί ότι παρέστη ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής και Σαρωνικού κ. Δημ. Λουκάς και ο Αντισμήναρχος της 21ης Μ.Κ. Αεροπορικής Βάσεως, Παναγιώτης Πελούσης.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.


Εκτύπωση   Email