Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στη χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση στον Μητροπολιτικό μας ναό

      Το απόγευμα της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, όπου παρακολούθησε χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση. Στην εκδήλωση ακούστηκαν βυζαντινοί ύμνοι της εορτής και κάλαντα από διάφορα μέρη της χώρα μας, αλλά και μουσικά κλασσικά έργα από μουσικό σύνολο με κιθάρες, βιολί και πιάνο. Στο πιάνο και στο ακορντεόν ήταν η κα Βασιλική Καλυβίτη, ενώ στην κιθάρα ο κ. Μπάμπης Γούλας.

      Την όλη εκδήλωσε επιμελήθηκε ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, ο και υπεύθυνος του Σεμιναρίου Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (παράρτημα Γυθείου), αρχιμ. π. Ιώβ Κουμούτσης. Κατά την εκδήλωση ακούστηκαν η κεντρική ομιλία από την κα Δάφνη Δήμου, και το επίκαιρο διήγημα που έγραψε και ανέγνωσε η κα Ουρανία Μπούρτζινου.

      Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στη σύντομη προσλαλιά του, προς το πολυπληθές κοινό, που παρακολούθησε την εκδήλωση, μεταξύ άλλων είπε: «Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά, τους δασκάλους τους και στον υπεύθυνο π. Ιώβ για την ωραία αυτή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Ακούσματα βυζαντινά, δημοτικά και ευρωπαϊκά. Αυτός είναι πολιτισμός. Και τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αίνου και δοξολογίας προς τον Γεννηθέντα. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σ’ όλους σας».


Εκτύπωση   Email