Συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτου στο Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' παρεχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» και στον συντάκτη Κώστα Παναγόπουλο, αναφερόμενος σε πτυχές του Βίου του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου εορταζομένου την 3ην Οκτωβρίου εκάστου έτους και προστάτου του δικαστικού σώματος.

Ο Σεβασμιώτατος, ως πρώην δικαστικός ο ίδιος, αναφέρθηκε και στο κατ’ ευδοκίαν Θεού θέλημα για το πως πρέπει να λειτουργούν, να δρουν και να αποφασίζουν οι σύγχρονοι δικαστικοί λειτουργοί.

Επίσης, ο Ποιμενάρχης μας απαντά στο κρίσιμο ερώτημα της επικαιρότητας για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Εκκλησία από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της εξαπλώσεως του κορονοϊού, αλλά και την προσβολή που δέχεται από ορισμένους το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παρεμβάσεων. «Θα αντέξει το καράβι της Εκκλησίας;» ερωτήθηκε. Έκανε λόγο για αντιεκκλησιαστικό πνεύμα που διαχέεται στην κοινωνία και για λανθασμένες αντιλήψεις περί της Θεία Κοινωνίας. «Αν θα αντέξει, το καράβι της Εκκλησίας; Αυτά δεν είναι τίποτα, μπροστά στους αιώνες, μπροστά στις τρικυμίες και θύελλες που έχει περάσει η Εκκλησία ανά τους αιώνες» είπε.

Για να ακούσετε όλη τη συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτου μας πατήστε εδώ.


Εκτύπωση   Email